Data: 2002-01-14 14:24:01
Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moj popisowy przepis dla przeciwnikow watrobki: pokrojona w cienkie paseczki
wedline (cos okolo 6 dag) wrzucic na patelnie z odrobina tluszczu. Watrobki
drobiowe obtoczyc w mace z pieprzem (ma to miec kolor szary) i obsmazyc
krotko na mocnym ogniu, czesto odwracajac. Odlozyc na talerz, przykryc. Na
patelnie wrzucic 20 dag pokrojonych w polowki i wypestkowanych winogron.
Zalac szlanka bulionu (ja uzywam cwierc kostki K..rra) Podusic z 5 minut,
dodac wartorbki, posolic, dodusic nastepne 5 minut, serwowac gorace z
ziemniakami. Sos jest boski, watrobki tez. Padaja ostatnie bastiony
antywatrobczyzmu ;)
Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
|