Data: 2017-04-04 22:38:27
Temat: Re: co zrobić z 'kipiącym' miodem
Od: Krycha <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 04.04.2017 o 09:07, Jingiel pisze:
> W dniu 03.04.2017 o 20:03, Krycha pisze:
>> W dniu 03.04.2017 o 05:38, Animka pisze:
>>> W dniu 2017-04-02 o 22:27, Krycha pisze:
>>>> W dniu 01.04.2017 o 21:32, Stokrotka pisze:
>>>>> Może fermentuje?
>>>>> Zrub miud pitny.
>>>>
>>>> A może przerwać, jeżeli to fermentacja, poddając miód temperaturze?
>>>
>>> Myślę, że chyba lepiej dodać spirytusu.
>>
>> To jest chyba najlepszy pomysł.
>> Ile miodu tyle spirytusu i tyle samo soku z cytryn.
>> I jest dobry napój przeciw przeziębieniom.
>>
>> Krycha.
>>
>
> Będzie miodówka 50%, nieźle musi wtedy kopać.
Będzie to 1/3 z 95 %.
A więc da się pić.
Krycha.
|