Data: 2004-03-18 23:20:35
Temat: Re: co zrobic z pieprzem Post Scriptum
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <2...@n...onet.pl> Wladyslaw Los wrote:
> Metoda francuska
> Nadaj jej oryginalną nazwę np. potage Poivrora. Potage Poivrora
> właśnie taka ma być.
>
> Metoda włoska
> To zupa według przepisu z regionu (tu nazwa innego regionu Włoch, niż
> ten, z którego pochdzi mówiący). Tam w ogóle nie umieją gotować.
>
> Metoda niemiecka
> Dadaj do pieprzu tyle zupy, aż będzie dobra
>
> Metoda meksykańska
>
> Dodaj tyle chili, żeby nie było czuć pieprzu
>
> Metoda czeska
> Na pewno zapomniałaś o suszonym czosnku
>
> Metoda warszawska
>
> Dodaj skórek z kurczaka i nazwij to flaki
Stwierdziłem, że tradycyjna metoda warszawska utrzymuje się już prawie
wyłącznie na terenie diecezji warszawsko-praskiej. Na ternie diecezji
warszawsko-warszawskiej stosuje się połączone wyżej wymienione metody i
nazywa się to qhniom fiużyn.
Władysław
|