Data: 2004-03-18 23:31:54
Temat: Re: co zrobic z pieprzem Post Scriptum
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał
> > Metoda francuska
> > Nadaj jej oryginalną nazwę np. potage Poivrora. Potage Poivrora
> > właśnie taka ma być.
> >
> > Metoda włoska
> > To zupa według przepisu z regionu (tu nazwa innego regionu Włoch, niż
> > ten, z którego pochdzi mówiący). Tam w ogóle nie umieją gotować.
> >
> > Metoda niemiecka
> > Dadaj do pieprzu tyle zupy, aż będzie dobra
> >
> > Metoda meksykańska
> >
> > Dodaj tyle chili, żeby nie było czuć pieprzu
> >
> > Metoda czeska
> > Na pewno zapomniałaś o suszonym czosnku
> >
>
> > Metoda warszawska
> >
> > Dodaj skórek z kurczaka i nazwij to flaki
>
> Stwierdziłem, że tradycyjna metoda warszawska utrzymuje się już prawie
> wyłącznie na terenie diecezji warszawsko-praskiej. Na ternie diecezji
> warszawsko-warszawskiej stosuje się połączone wyżej wymienione metody i
> nazywa się to qhniom fiużyn.
>
> Władysław
MEGA LOL,
Pozdr znad herbatki limonkowo-ziołowej :)
Nell
|