Data: 2003-01-21 16:38:59
Temat: Re: co zrobilam zle? (zapiekanka)
Od: "Kropelka" <k...@u...niewinne.serwery.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0jdvg$4f1$1@news.tpi.pl...
> moze sie myle, ale jak dla mnie przyczyna to kwasne rzeczy- czyli
> pomidory(koncentrat pomidorowy) i kiszony ogorek, sprobuj np. do
kapusniaku
> czy ogorkowej wlozyc ziemniaki - w kwasnym beda wiecznie twarde. Do takiej
> zapiekanki ( i wlasciwie do kazdej), lepiej jest dawac podgotowane
> ziemniaki, ja np. kroje ziemniaki w plasterki, na kilka minut wrzucam na
> wrzatek, odcedzam i daje do zapiekania, albo obgotowuje w calosci i kroje
na
> plasterki.
Hmmm.. mozliwe. Ale calosc nie miala kwaskowatego smaku wogole. Bo na 70 dag
miesa byla puszka pomidorow (slodkich) i dwa male ogorki kiszone.Wlasnie
zalowalam ze mam tak malo pomidorow bo ledwo je tam widac bylo...ale moze
jednak to. Na pewno na nastepny raz podsmaze. Zreszta ta ktora zostala tez
na patelnie wrzuce:-) Moze jeszcze sie podsmaza te ziemniaczki i zjadliwe
bedzie:-)
Dziekuje bardzo za rady
Kropelka
>
>
> pozdrawiam serdecznie
> Basia
> >
>
>
|