Data: 2003-01-24 21:05:44
Temat: Re: co zrobilam zle? (zapiekanka)
Od: "ania" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b0jic4$fuh$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomoci
> news:b0jhf1$78j$1@news.tpi.pl...
> > > sprobuj np. do kapusniaku czy ogorkowej wlozyc
> > > ziemniaki - w kwasnym beda wiecznie twarde.
> > ============
> > Nieprawda! To rozpowszechniona, ale falszywa opinia!
> > ZAWSZE wrzucam ziemniaki i do kapusniaku i do innych
> > kwasnych zup. Gotuje je tak dlugo, jakby byly gotowane
> > w wodzie (ok.10 min). Tuz po ugotowaniu sprawiaja
> > wrazenie twardych.
>
> dla mnie sa twarde i niesmaczne, dlatego wrzucam ziemniaki do wywaru
a jak
> sa prawie miekkie, to dodaje kwasny dodatek - ogorki, kapuste, chwile
gotuje
> i juz.
>
> Wszystko, a juz szczegolnie jedzenie to kwestia gustu, wiec nie ma co
sie
> sprzeczac;-)
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
Też tak robię.
Ania
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|