Data: 2001-05-31 13:02:11
Temat: Re: comber z barana
Od: "cezary gmyz" <c...@z...media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jezeli baran byl stary to najlepiej go uprzednio zamarynowac by pozbawiac go
zapachu. Z combra wychodza swietnie szaszlyki.
Marynata powinna byc kwastakowata. moze byc z czerwonego wytrawnego wina,
nadaje sie w zasadzie kazde z wyjatkiem beltow. moze byc nawet sofia. do
marynaty nalezy dac duzo cebuli i czosnku, ziele angielskie, listek laurowy,
vegete, pieprz ostra i slodka papyke, czaber i rozmaryn. Najlepiij jak baran
sobie polezy w tym przynajmniej dobe. Potem nadziac mieso na szpadki
(zasadniczo do prawdziwego szaszlyka nie daje sie juz na szpadki cebuli
jesli byla w zalewie) naprzemian z boczkiem lub slonika
----------
In article <9f5c6j$rmq$1@news.internetia.pl>, Aleksander Kłosiewicz
<s...@i...pl> wrote:
> Kupiłem w/w i zastanawiam się jak go zrobić.
> Oczekuję propozycji
> pozdr Alex
>
|