Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "eM eL" <b...@g...SKASUJ-TO.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: coś dla szpinakożerców
Date: Mon, 26 Jul 2004 16:27:03 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <ce3bcm$pfp$1@inews.gazeta.pl>
References: <ce399h$h37$1@inews.gazeta.pl> <4...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: client94.fwdc1.hawkcommunications.com
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1090859223 26105 172.20.26.235 (26 Jul 2004 16:27:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 26 Jul 2004 16:27:03 +0000 (UTC)
X-User: badbatz
X-Forwarded-For: 172.20.6.162
X-Remote-IP: client94.fwdc1.hawkcommunications.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208914
Ukryj nagłówki
Aretkka <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Podane ciasto było NA PEWNO ,na "kiszloren". Jedynie sam farsz, czy to
mięsny,
> czy z boczku, czy ze szpinaku i z pieczarkami, jest w oryginale zalewany
masą
> z jaj, śmietany i przypraw. Ale w inny sposób zrobiony, też może byc
bardzo
> ciekawy ( czytaj barrrdzo smaczny ):-))) Pozdrawiam Areta
Wiesz...technicznie to zeby dana "quiche" byla "Lorraine" w biblijnym
znacznieu tej nazwy, to musi zawierac boczek, jajka i zolty ser (plus rozne
tam takie dodatki...) Jesli tego nie zawiera, albo zawiera "smieci" typu
pieczarki czy szpinak, to nawet jak wyglada jak "quiche" to juz nie jest
one "Lorraine." Ale to tylko technicznie - w praktyce jak go zwal tak go
zwal i jak ktos chce dodac pieczarek czy banana i zwac to "quiche Lorraine"
to czemu nie... Sa rozne, czesto najdziwniejsze, przepisy w sieci ale po
autorytatywny nalezy udac sie larusa gastronimika. Zreszta przepisow na
ciasto do "quiche" jest tez sporo.
:-)))
><eMeL><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|