Data: 2001-01-05 22:31:13
Temat: Re: cos do chleba
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena W. wystukała w wiadomości <3...@n...astercity.net>:
> Pasta rybna:
> makrela wedzona drobno posiekana + jajo na twardo + cebula + lycha
> solidna musztardy + pieprz + majonezu troche, zeby "skleic" . Mozna
> dolozyc kiszony/konserwowy ogorek albo marynowane grzybki
Wersja bardzo uproszczona:
Wędzona makrela rozdziabana palcami na kawałki przy usuwaniu ości + pokrojona w
kostkę cebula (ja daję mniej-więcej po równo). Wymieszać, przełożyć do
pojemnika, ubić i zostawić na kilka godzin. Następnie zajadać.
Mała makrela i jedna cebula to słoiczek po dżemie, w dwie osoby wyszedł w
póltora dnia (za pierwszym razem, za drógim może być szybciej, bo druga osoba
zasmakowała ;))
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Change is inevitable, except from a vending machine.
|