Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!not-for-mail
From: "PEPE" <p...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: coś z wołowiny
Date: Sun, 2 Jan 2005 01:13:10 +0100
Organization: RMF FM
Lines: 43
Sender: p...@a...rmf.pl
Message-ID: <cr7eab$spg$1@skipper.rmf.pl>
References: <cr79mo$ji5$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlik.net.autocom.pl
X-Trace: skipper.rmf.pl 1104624780 29488 213.134.172.135 (2 Jan 2005 00:13:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@r...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 2 Jan 2005 00:13:00 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:226804
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Beatka" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cr79mo$ji5$1@inews.gazeta.pl...
> witam wszystkich
>
> przez przypadek (!:) kupiłam super piękny kawałek wołowiny....
też mnie kiedyś dotknął taki przypadek :))
wrzuciłem w google hasło "wołowina" i z tysiąca i jednego przepisów wybrałem
ten:
Wołowina po meksykańsku
300g wołowiny, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, 2 czerwone
papryki, 1 cebula, szklanka bulionu, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, olej.
PRZYGOTOWANIE:
Wołowinę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju tak, aby się zrumieniła,
posypać solą i pieprzem ( i czym tam chata bogata) , zalać bulionem (z
kostki Knorra czy innej tam) dusić pod przykryciem około godziny. Paprykę
pokroić w kostkę, cebulę posiekać, kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Do
wołowiny dodać warzywa i dusić jeszcze około 10 minut (mieszając), jeśli
zajdzie taka potrzeba dolać nieco wody. Podawać posypane szczypiorkiem. Ja
podałem z kaszą...
...dodam, że na co dzień raczej nie gotuję, ale to akurat nie sprawiło mi
żadnych trudności, a efekt ponoć był niezły...
powodzenia!
pepe
PEPE
http://pepe.krakow.pl
|