From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: creme brulee (raport)
Date: Mon, 10 Dec 2001 07:18:20 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <0...@4...com>
References: <p...@4...com> <9trv92$ke8$1@news.onet.pl>
<u...@4...com>
<e...@4...com>
<v...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 42
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.r
isq.qc.ca!newspeer.cwnet.com!local-out2.newsfeeds.com!corp-goliath.newsgroups.c
om
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:86633
Ukryj nagłówki
O rety! Dopiero w polowie czytania sie zorientowalam, ze to cos
tam to moje...
>eksperymentalnei wlozylam jedna porcje do piekarnika, a druga
>podgrzewalam w garnku. piekarnikowa wypiekla sie duzo ladniej i byla
>smaczniejsza. z 'gotowanej' wcale nie wyszedl budyn, ale mimo
>wszystko metoda wypiekania w piekarniku daje chyba lepsze efekty.
w garnku to za bardzo sie nie da tak na zywca...raczej wyjdzie Ci
to, co wychodzijak sie bije jaja z cukrem na parze...z
mlekiem/smietana...dlugo...ale konsystencja bedzie zupelnie inna,
jak sama zauwazylas - to z piekarnika da sie ciac (=cionc),
konsystencja z garnka da sie lac
>
>sprobowalam i MZ z kremowki to jest troche za ciezkie. nastepnym razem
>sprobuje troche lzejszej smietanki, albo wymieszam kremowke 3:1 z
>mlekiem.
moja niewiedza w kwestii smietany wynuika z tego ze ja to zawsze
robie tylko z mlekiem...ze smietana dla nie za powazne, pardon,
za ciezkie
>
>wlozylam pod opiekarnik, na te poleczke, ktora maja niektore kuchenki.
>wyszo wspaniale, chrupiace i pachnace karmelem. oan i wladca zjadl,
>oblizal sie i zapytal o jeszcze...
u nas rezultat jest ten sam i jest kolejka do wylizywania
naczynia. Bardzo sie ciesze, ze spobowalas to zrobic...w sumie
malo zachodu i jak ten piekarnik nie za goracy t zawsze wyjdzie
>
>pozdrawiam (okrutnie duman z siebie),
>kamila
>
>
>Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|