Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "atucha" <u...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: cukinia
Date: Mon, 8 Jul 2002 15:58:46 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <agc5l8$gh2$1@news.tpi.pl>
References: <agc4ev$ped$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pq178.wroclaw.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1026136552 16930 217.98.138.178 (8 Jul 2002 13:55:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Jul 2002 13:55:52 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:115581
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Claris" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:agc4ev$ped$1@news2.tpi.pl...
> Sezon cukiniowy - 8 leży w piwnicy i czeka na swoją kolej - no ale ile
można
> karmić się leczem lub cukinią faszerowaną mieskiem z ryżem?
>
> Może macie jakiś prosty (czytaj: mało czasochłonny) przepis na cukinie (i
> kabaczki przy okazji)???
>
> Pozdrowienia,
>
>
> --
>
> Claris /ona/ z Wrocławia
> c...@w...pl
Ostatnio poniewaz pogoda mnie rozleniwia robie tak:
na patelni podsmazam leciutko cebule, papryke, cukinie, kabaczka i czasem co
mi jeszcze wpadnie w rece.
Na blache wlewam oleju troche (tak zeby zakryc dno), na to ukladam pokrojone
w plastry surowe ziemniaki, dokladam to z patelni, posypuje przyprawami
(oregano przede wszystkim), w cztery rogi wrzucam po kawalku czosnku, jesli
mam cytryne to jeszcze skropie kilkoma kroplami i do piekarnika i czekam az
bedzie milo przypieczone. Swietne z surowka z kapusty.
I jeszcze jedno: dobrze jest dac sporo ziemmniakow i nie przejmowac sie
rozmiarami blachy, bo one sie skurcza w czasie pieczenia. Od czasu do czasu
kiedy siedza sobie w piekarniku mozna im trtoche pozmieniac pozycje, wtedy
beda rowno zrumienione:)
pozdrawiam
atucha
|