Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cukinia Re: cukinia P

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: cukinia P

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: oshin <o...@d...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: cukinia P
Date: Mon, 08 Jul 2002 13:58:08 GMT
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 50
Message-ID: <1...@2...17.239.45>
References: <agc4ev$ped$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.17.239.45
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nefryt.internetia.pl 1026136603 11595 213.17.239.45 (8 Jul 2002 13:56:43
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Jul 2002 13:56:43 +0000 (UTC)
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-Tech-Contact: u...@i...pl
User-Agent: Noworyta News Reader/2.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:115583
Ukryj nagłówki

Claris napisał:
>Może macie jakiś prosty (czytaj: mało czasochłonny) przepis na cukinie (i
>kabaczki przy okazji)???

mamy
bierzemy cukinie, smarujemy ja czosnkiem, wrzucamy na patelnie lub
grilla
pieczemy i pozeramy
(przepis z praktyki)

bierzemy cukinie obsmarzamy na grillu lub patelni bardzo delikatnie -
2 minutki moze 4
bierzemy mozarelle kroimy w plastry smarujemy pesto z jednej strony i
robimy zawijaski
plasterek pomidora wkladamy miedzy dwie nasmarowane mozarellki,
owijamy cukinia i kladziemy na grilla lub w naczyniu zaroodpornym do
piekarnika (naczynie skropic oliwa delikatnie)
czekamy az sie mozarella roztopi
i zjadamy ze smakiem
(przepis z jednej ksiazki o odchodzaniu weglowodanowym)

a teraz dla odmiany czasochlonny
1 cebula
1 glowka czosnku
2 ziemniaki niezaduze
2 cukinie calkiem wieksze
wywar z kury, lub z kostki lub woda 1,5 l
oliwa
na niezbyt rozgrzana oliwe wrzucamy czosnek i cebule pociachane i
zlocimy niezbytnio
dorzucamy pokrajane ziemniaki surowe i trzymamy jeszcze ze 3 minuty
dolewamy wywar (zimny, chlodny, znaczy nie goracy) i gotujemy sobie 20
minut na nie_za_wielkim ogniu
krajamy 3 czesci cukinii w kawalki niezbyt duze, a jedna wydrazamy i
zachowujemy miazsz wyrzucajac skorkowe reszty
ten miazsz dorzucamy do wywaru z cebula itd i gotujemy sobie jeszcze z
15 minut, dosmaczajac sola i bialym pieprzem
sciagamy z ognia, pozwalamy przestygnac
mixujemy
stawiamy na nieduzym ogienku i gotujemy az do zawrzenia (ok. 40 minut
mi wychodzi)
dorzucamy kawalki cukiniowe i jeszcze pyrkamy z 15 minut
podajemy zupe sama, albo z grzankami w srodku, albo z grzankami do
dojadania, albo z serem ale niekoniecznie

--
oshin
-----
pewne rzeczy sa, a niektorych nie ma...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
08.07 slonko
08.07 PatryCCCja
08.07 Talka
09.07 PatryCCCja
09.07 Talka
09.07 PatryCCCja
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6