Data: 2005-06-07 09:42:26
Temat: Re: cukinia - polecam
Od: "Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Edyta Jaczewska <e...@p...onet.pl> napisał(a):
> Na oliwie dosc mocno podsmazam krojona w cieniutkie plasterki cebule,
> pod koniec dodaje czosnek przecisniety przez praske. Cieniutka warstwa
> rozmazuje po sporej blasze.
>
> Na to kroje i ukladam plastry pomidora, rowniez cieniutkie i nie za
> duzo, zeby mi potem cukinia nie plywala w ich soku.
>
> Rozkladam plastry cukinii (bez obierania ze skorki), z przypraw: sol.
> pieprz i tymianek. Lekko skrapiam oliwa, posypuje parmezanem i myk do
> piekarnika. Pieke az apetycznie sie zrumieni.
>
> Popic bialym winem, a juz najchetniej szprycerem....
>
> pozdrawiam
> Edyta znad kolacji
ehm, ciekawam, czy wyjdzie na patelni pod przykryciem (moj piekarnik nie
teges...) w kazdym razie brzmi tak, ze az pachnie :)
zdrowki
hania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|