Data: 2001-10-16 06:58:41
Temat: Re: curry
Od: Marcin Platek <m...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <9qfi7a$2gd$1@news.onet.pl>, B...@a...ae.wroc.pl
says...
> to ilosc soli tlumaczy fakt, ze Shubam (ten Hindus od przepisu) mieszkal
> przez jakis czas z Brazylijczykiem - a Brazylijczycy sola nawet to co juz
> posolone dla pewnosci
>
> Bartek Kozlowski
>
> "Vefour" <h...@w...pl> wrote in message news:9qcv8n$chh$1@news.tpi.pl...
> > super, tylko lekkie me zdziwienie budzi ta ilosc soli .... Ale bede
> > eksperymentowal
> >
>
>
>
>
pytalem 2 kolegow z indii ktorzy u nas siedza i mowili ze wiekszosc
potraw u nich zawiera sporo soli moze to i prawda, ale jadlem jakies ich
jedzenie i bylo takie ostre ze soli nie poczulem.
maja takie pikle z mango i chili oraz duza iloscia soli, przepisu nie
mam ale postaram sie sprawdzic jak ktos bedzie chcial ... slone jak
diabli, z ciekawostek pytalem co robia jak chca lagodna kuchnie
powiedzieli ze zamawiaja chinszczyzne :)
marcin
|