Data: 2003-09-11 08:14:42
Temat: Re: cynamonowiec z jablkami
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bakino" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bjp8jg$ufp$1@mex.pseinfo.pl...
>
> >
> > Z mojego doswiadczenia, ciasto rosnie mi "stozkowato" gdy wkadam je do
> zbyt
> > goracego piekarnika. Brzegi szybko sie scinaja i rosnie tylko srodek.
> >
> A przy jakiej temperaturze piekarnika powinno się wstawiać ciasto, np w
> sytuacji gdy powinno się ono piec według przepisu w 180 st.C.?
Trudno mi dokladnie odpowiedziec, bo moj termometr w piekarniku jest chyba
niezbyt dokladny (mam piekarnik gazowy). Mysle, ze temperatura poprostu nie
powinna przekraczac 180 stopni, ewentualnie moze byc z 10 st. mniej. Mozna
to zrekompensowac czasem pieczenia. Ja wstawiam gdy termometr wskazuje 180,
ale z doswiadczenia wiem, ze ta temperatura nie jest jeszcze osiagnieta.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.prv.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|