Data: 2003-03-30 08:43:15
Temat: Re: czemu zakalec
Od: "Olka (Ti`Ana)" <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 29 Mar 2003 22:39:18 +0100, Waćpanna lub Waćpan Tes, w wiadomości
<b659np$r89$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> Mam piekarnik elektryczny z kilkoma opcjami grzania,
> i nie wiem jak mam go ustawić. Czy wystarczy tylko dolna
> grzałka? Czy może dolna i górna, albo dolna i termoobieg?
> A może tylko termoobieg? Nie mam pojęcia.
> Może ktoś ma większe doświadczenie
> i coś poradzi, będę bardzo wdzięczna.
Zorientowanie się w moim nowym piekarniku elektrycznym zajęło mi parę
tygodni, muszę przyznać, ale teraz korzystam najczęściej z dwóch funkcji -
większość ciast piekę używając tylko termoobiegu i temperatury ciut niższej
niż w przepisach na piekarnik tradycyjny. Jeśli piekę jakies bardzo mokre
ciasto (sernik) to dodatkowo podgrzewam jeszcze od dołu, ale niezbyt długo.
Niestety czasami nawet elektryczny przypieka mocniej - mój ma skłonnosci do
wyższej temperatury z tyłu, więc po prostu przekładam kilka razy blaszkę
podczas pieczenia.
--
Pozdrawiam, Olka (Ti`Ana)
PPW! a poza tym wariatka kuchenna
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
|