Data: 2004-11-07 11:00:33
Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 7 Nov 2004 11:34:47 +0100, "Pawel"
<kazin_super_electronic(wytnij-to)@(wytnij-to)wp.pl> wrote:
>> jeszcze moze byc chile NON (dla purystow SIN) carne - chile z
>> roznymi jarzynami, zamiast miesa.
>
>a dysponujesz moze przepisem ??
>
>spragniony chili NON carne
>
uprazyc cumin, na patelni, dodac cebule, olej, czosnek, poddusic,
dodac rozne jarzyny - u mnie to jest glownie na bazie pieczarek,
bo sie trzymaja kupy, jak dlugo by nie dusic. czyli jest cebula,
pieczarki, czasem daje pora, kukrydze. Dodac stosowna ilosc
pomidorow w zalewie, proszek chile (albo paste), slodka papryke
tez dodaje. I to sie tak dusi i dusi jakis czas. Potem dodaje
sporo fasoli czerwoej, doduszam, sos sobie gestenieje. Ja w tzw
miedzyczasie gotuje ryz. i calosc jest gotowa w jakies 40 minut.
jak przesadze z chile i mi sie sypnie, to na cale danie na
talerzu dodaje lyzke kwasniej smietany na wierzch, dla ochlody
podniebienia.
a z imitacja miesa to po prostu postepowac tak, jak z miesem. To
bezmiesne tez czasem robie z papryka w kawalkach, ale dodana ka
noncu, bo lubie jak mi chrupie.
aa- i jak mam pod reka, to calosc jeszcze przyspie posiekana
koledra.
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|