Data: 2004-11-08 08:45:58
Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los napisał(a):
> In article <cmkjai$hcg$1@news.onet.pl>,
> "Pepek" <p...@d...friko3.onet.pl> wrote:
>
>> jak zwał tak zwał ale ja zawsze robię z czerwoną bo mi lepiej smakuje
>> (tylko, że nie z puszki)
>
> Co to ma znaczyć "jak zwał tak zwał"?! Takiemu Francuzowi jednemu z
> drugim wystarczy, że zmieni jedną przyprawę, a już wymyśla nową nazwę
> i ogłasza, że wynalazł nowe danie. A tu zmienia się podstawowy
> składnik i co? Dalej wymyślać jak to się ma nazywać!
>
> Władysław
===
A jaką kiełbasę używają Francuzi do fasolki po bretońsku? Głogowską,
krakowską, czy jarmarczną? I czy też używają koncentrat pomidorowy z
Pudliszek? Rozumiem, że to też są są tradycyjne składniki tradycyjnej
bretońskiej potrawy.
waldek
===
|