Data: 2004-11-08 12:27:35
Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 8 Nov 2004 09:45:58 +0100, "waldek" <x...@o...pl> wrote:
>Wladyslaw Los napisał(a):
>> In article <cmkjai$hcg$1@news.onet.pl>,
>> "Pepek" <p...@d...friko3.onet.pl> wrote:
>>
>>> jak zwał tak zwał ale ja zawsze robię z czerwoną bo mi lepiej smakuje
>>> (tylko, że nie z puszki)
>>
>> Co to ma znaczyć "jak zwał tak zwał"?! Takiemu Francuzowi jednemu z
>> drugim wystarczy, że zmieni jedną przyprawę, a już wymyśla nową nazwę
>> i ogłasza, że wynalazł nowe danie. A tu zmienia się podstawowy
>> składnik i co? Dalej wymyślać jak to się ma nazywać!
>>
>> Władysław
>===
>A jaką kiełbasę używają Francuzi do fasolki po bretońsku? Głogowską,
>krakowską, czy jarmarczną? I czy też używają koncentrat pomidorowy z
>Pudliszek? Rozumiem, że to też są są tradycyjne składniki tradycyjnej
>bretońskiej potrawy.
>
>waldek
>===
A Ty taki upierdliwy tylko dzis czy zawsze? :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|