Data: 2004-11-08 09:44:09
Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "Atunia " <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jolka <j...@a...pl> napisał(a):
> Co z niej zrobić? Mam kilka puszek którym niebawem kończy sie okres
ważności
> i zastanawiam sie co jeszcze z nich zrobic bo narazie pałaszowalismy
> sałatki.
A ja takie cóś robię: odcedzam z grubsza z wody, miksuję z dodatkiem odrobiny
pieprzu kajeńskiego albo innego chili. Następnie podgrzewam leciutko lub
mocniej, zależy jakie mi to gęste wyjdzie, wykładam na talerz i przyozdabiam
kleksem gęstej śmietany (teraz wymyśliłam, że na tym kleksie fajnie by
wyglądało coś zielonego jeszcze). I jest to dodatek do smażonych pasków
piersi kurzej lub indyczej i gotowanego ryżu.
Pozdrawiam
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|