Data: 2007-11-08 20:25:59
Temat: Re: czeskie utopence -pytanie [pilne]
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ludek Vasta pisze:
> skosztować, ostudzić, zalać kiełbasę (ostudzoną zalewą, inaczej tłuszcz
> wypłynie i zrobi kożuch na powierzchni!)
Cukier dodałam na czuja, ale niestety zalałam gorącą zalewą. Da się
zjeść? Dałam dużo różnych dodatków (cebulę, paprykę, czosnek), to może
się szybko wystudzi.
> Czy naprawde przywiozl tzw. "špekáčky"? To znaczy kielbasy z kawalkami
Tak, tak. Właśnie jak to czytam, kiwa z samozadowoleniem, że spekacky
kupił w dobrym mięsnym poleconym przez oryginalnych Czechów :-).
Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź.
Ewa
|