Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: notujaca <n...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy cos sie dzieje z Malma
Date: Mon, 17 Jul 2006 12:05:58 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 35
Message-ID: <C0E12DA6.83C6%notujaca@gazeta.pl>
References: <e9b18o$6pg$1@atlantis.news.tpi.pl> <e9b417$r7v$1@news.onet.pl>
<e9bct4$idm$1@inews.gazeta.pl> <e9bi36$5hr$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<e9d4ja$ee$4@nemesis.news.tpi.pl> <e9dc6k$ft4$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...gazeta.pl>
<e9fn93$pm9$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: fw1-ext.axelspringer.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1153130759 25721 195.177.210.11 (17 Jul 2006 10:05:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Jul 2006 10:05:59 +0000 (UTC)
X-User: notujaca
User-Agent: Microsoft-Outlook-Express-Macintosh-Edition/5.02.2022
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:273333
Ukryj nagłówki
Margola napisał(a) 17/07/2006 12:00:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-DD79A5.07043217072006@news.gazeta.pl...
>> In article <e9dc6k$ft4$1@nemesis.news.tpi.pl>,
>
>>
>> Za każdym razem przekonywany, że to jednak dobra marka, kupowałem coś z
>> jej wyrobów na próbę, tylko by się przekonać, że pierwsze wrażania były
>> słuszne, że nic się nie zmieniło i nadal jest to podłej jakości. Tego
>> się nie da dobrze ugotować. Rozgotowuje się na kleistą papkę po
>> wierzchu, zanim w środku osiągnie odpowiednią jędrność. Nadaje się może
>> zamiast klusek do zupy mlecznej, do podania z owocami, na jakąś polską
>> zapiekankę z kiełbasą, ale na jakąkolwiek potrawę w stylu włoskim
>> zupełnie nie. Penie teraz znowu kkupię ijeżeli się poprawiło, to wam o
>> tym napiszę. Jednak po tylu nieudanych próbach nie uwierzę.
>>
> Są chyba dwie linie Malmy -
> przemysłowa (faktycznie nieszczególna) i wersja De Lux ;) Zaobserwowałam
> jeszcze świderki z tej linii Bardziej i taki makaron, którego niestety nie
> nazwę, wygląda jak przekrojone na pół, rozkrojone wzdłuż i następnie
> wysuszone - uwaga - dżdżownice.
Dawno nie próbowałam Malmy, ale moje doświadczenia z tą zwykła, tanią Malmą
nie są za dobre - strasznie kleisty makaron, smak bez rewelacji. Być może ta
w wersji de lux jest dobra, ale 8 zł za 1/2 kg to strasznie drogo, za tą
cenę można kupić pyszny włoski makaron.
A na co dzień jem Mellisę Primo Gusto i sobie chwalę.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|