Data: 2004-08-12 17:42:17
Temat: Re: czy ja dobrze myślę - krewetki
Od: "Paul Urstein" <p...@A...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
> smarzyć krótko na oliwie na której przesmarzono czosnek,
Skoro one sa juz ugotowane, po co je smazyc!!!!!
Uzyskasz watowata konsystencje i tyle!
Zamrozone krewetki czy ryba tak czy inaczej juz maja tendencje do
"watowatosci" a jesli je jeszcze bedziesz torturowac na patelni...
Nawet swieze krewetki smazy sie minute, a co dopiero z ugotowanymi!!!
Radze ci podac je na zimno, tylko na Boga bez jakich tam wytrawnych-ciezkich
sosow. Zapomnij o majonezie ktory zabija absolutniw kazdy smak, co tu mowic
o delikatnych krewetkach... Roztop troche solonego masla z pieprzem z
cayenne i kropla cytryny.
Podaj krewetki na zimnno z sosem OBOK aby mozne bylo jesc krewetki albo "z"
albo bez.
Jesli mozesz nastepnym razem kup swieze.
Powodzenia i smacznego
--
Amicalement
Paul Urstein
|