Data: 2004-11-23 21:57:11
Temat: Re: czy można mrozić...
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
marta wrote:
> Witam,
>
> w moim "przybocznym" sklepiku nie ma różnych egzotycznych warzyw, po które
> muszę specjalnie wyprawiać się do dużego centrum warzywnego. Dla
> oszczędzenia sobie jazdy chciałabym kupić na raz większą ilość i zamrozić.
> Nie jestem jednak pewna, czy poniższa zielenina nadaje się do zamrażalnika.
> Mógłby mi ktoś powiedzieć co mogę tak potraktować?
>
> bazylia
nie najlepsza mrozona, lepiej zrobic pesto i zamrozic.
>
> brokuły, brokuł chiński (rapini)
>
mozna, trzeba zblanszowac, ostudzic i osuszyc
> sałata rzymska
nie mozna - robi sie z niej bloto.
>
> szpinak - świeże liście (czy może są gotowe mrożone, paczkowane, tak jak
> jest szpinak siekany?)
mozna, trzeba zblanszowac, ostudzic i osuszyc
Magdalena Bassett
|