Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy można zamrozić wywar... Re: czy możnazamrozić wywar...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: czy możnazamrozić wywar...

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgat
e.onet.pl!newsgate.pl
From: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy możnazamrozić wywar...
Date: 23 Nov 2002 21:42:15 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 30
Message-ID: <012401c29330$fd5c40b0$35841ed9@home68z1dftw81>
References: <aqrid5$392$1@news.tpi.pl> <017701ce093b$2a5d4880$1600029e@psc.pbi>
<f...@4...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1038084135 26691 192.168.240.245 (23 Nov 2002 20:42:15 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Nov 2002 20:42:15 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-Received: from dial561.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.53] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.12 #1) id 18Fh7E-0003Lg-00 for
p...@n...pl; Sat, 23 Nov 2002 21:43:01 +0100
X-Received: from dial561.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.53] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.12 #1) id 18Fh7E-0003Lg-00 for
p...@n...pl; Sat, 23 Nov 2002 21:43:01 +0100
X-Received: from dial561.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.53] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.12 #1) id 18Fh7E-0003Lg-00 for
p...@n...pl; Sat, 23 Nov 2002 21:43:01 +0100
X-Received: from dial561.wroclaw.dialog.net.pl ([217.30.132.53] helo=home68z1dftw81)
by poczta.man.pl with esmtp (Exim 3.12 #1) id 18Fh7E-0003Lg-00 for
p...@n...pl; Sat, 23 Nov 2002 21:43:01 +0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:135774
Ukryj nagłówki

From: "hmmm" <k...@i...com>

"Kupiłam cudowną książkę kucharską Marka Pierre'a White'a. Nareszcie
wiem, na czym polega różnica między kuchnią domową a restauracyjną.
Jak mówi Marco, wszystko zależy od koncentracji smaku, a sekretem
sosów jest prawdziwy bulion. Nalezy ugotować wielki garnek rybich
ości, kurzych kadłubów itd., a potem, zamrozić wywar w foremkach do
lodu. Wówczas gotowanie na poziomie Michelina staje się równie łatwe
jak zrobienie zapiekanki pasterskiej, a nawet łatwiejsze, bo nie
trzeba obierać ziemniaków, wystarczy je upiec w gęsim tłuszczu."
/Helen Fielding "Dziennik Bridget Jones"
Zysk i S-ka Wydawnictwo, Poznań 1998/

hmmm
>>>>>>>>>>>

Dzieki za cytat. Moze teraz wreszcie zrozumieja co poniektorzy, ze proponujac bulion
z kostki rosolowej popelniaja istna zbrodnie
kuchenna na nowicjuszach sztuki gotowania.
:-))) Barbara


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 2002.11.20


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6