Data: 2002-11-23 20:42:15
Temat: Re: czy możnazamrozić wywar...
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "hmmm" <k...@i...com>
"Kupiłam cudowną książkę kucharską Marka Pierre'a White'a. Nareszcie
wiem, na czym polega różnica między kuchnią domową a restauracyjną.
Jak mówi Marco, wszystko zależy od koncentracji smaku, a sekretem
sosów jest prawdziwy bulion. Nalezy ugotować wielki garnek rybich
ości, kurzych kadłubów itd., a potem, zamrozić wywar w foremkach do
lodu. Wówczas gotowanie na poziomie Michelina staje się równie łatwe
jak zrobienie zapiekanki pasterskiej, a nawet łatwiejsze, bo nie
trzeba obierać ziemniaków, wystarczy je upiec w gęsim tłuszczu."
/Helen Fielding "Dziennik Bridget Jones"
Zysk i S-ka Wydawnictwo, Poznań 1998/
hmmm
>>>>>>>>>>>
Dzieki za cytat. Moze teraz wreszcie zrozumieja co poniektorzy, ze proponujac bulion
z kostki rosolowej popelniaja istna zbrodnie
kuchenna na nowicjuszach sztuki gotowania.
:-))) Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 2002.11.20
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|