Data: 2004-01-07 12:03:44
Temat: Re: czy wok tylko do chinszczyzny?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <btgpdc$b08$1@SunSITE.icm.edu.pl>, wiku
<s...@r...pl> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> >
> > A czy wok nie jest mało wydajny dom smażenai na głębokim tłuszczu?
> > Jest ostatecznie dość szeroki i wydaje się, że trzeba dużo tłuszczu, by
> > zapełnić go do pełnej głębokości
>
> no to chyba jeszcze zalezy od wielkosci woka - moj nadaje sie do tego
> idealnie :)
> a co do wydajnosci - przeciez srednica woka zmniejsza sie i przy dnie
> jest najmniejsza, wiec sila rzeczy mniej potrzeba don oleju wlac niz do
> garnka o tej samej srednicy (mowie o gornej krawedzi)
I w tym właśnie widzę problem, że wok może mieścić za mało oleju i zbyt
szroko rozlanego, więc płytkiego o dużej powierzchni.
Władysław
|