Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Krystyna*Opty* <k...@a...spam>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: czytaj
Date: Fri, 02 Feb 2007 15:34:37 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 33
Message-ID: <epvi6h$rt8$1@news.onet.pl>
References: <epumfr$1l4$1@inews.gazeta.pl> <1...@i...pl>
Reply-To: k...@o...pl
NNTP-Posting-Host: sub205-157.elpos.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1170426898 28584 85.193.205.157 (2 Feb 2007 14:34:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 2 Feb 2007 14:34:58 +0000 (UTC)
X-Sender: ehBHpj7QnaJRoAuJOVmBaTFFvrfAzuBi
In-Reply-To: <1...@i...pl>
X-Antivirus-Status: Clean
X-Antivirus: avast! (VPS 000709-2, 2007-02-01), Outbound message
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.9 (Windows/20061207)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:56185
Ukryj nagłówki
klinton napisał(a):
> aloha Marcin,
>
> Friday, February 2, 2007, 7:42:32 AM, you wrote:
>
>
>
>> 39% to jest bardzo? Bo tyle kwasow tluszczowych nasyconych zawiera
>> smalec. Cala reszta co tluszcze nienasycone: 45% jedno- i 11%
>> wielonienasycone. W tluszczu mlecznym kwasy nasycone to okolo 62%, ~30%
>> jednonienasycone i ~3% - wielonienasycone.
>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c207n.ht
ml
>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21rs.ht
ml
>>
>
> czyli generalnie najlepiej smazyc na glebokim masle
> niz smalcu czy olejach roslinnych?
> jesli juz sie wybiera glebokie smazenie
> bo wielu ludzi kuchni poleca na ten sposob olej rzepakowy
>
>
Najlepszym do smażenia ze wszystkich dostępnych tłuszczów jest
i pozostanie nadal oczywiście sklarowane masło, mimo nachalnego
naukowego skomercjalizowanego propagowania tłuszczów roślinnych:
dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=623 <http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=623>
www.mniammniam.pl/przepisy-6216-Ghee___sklarowane_ma
slo.html
<http://www.mniammniam.pl/przepisy-6216-Ghee___sklar
owane_maslo.html>
Krystyna
--
Medycyna zmienia się, gdy zmienia się kuchnia. Monteskiusz
|