Data: 2007-02-02 14:34:37
Temat: Re: czytaj
Od: Krystyna*Opty* <k...@a...spam>
Pokaż wszystkie nagłówki
klinton napisał(a):
> aloha Marcin,
>
> Friday, February 2, 2007, 7:42:32 AM, you wrote:
>
>
>
>> 39% to jest bardzo? Bo tyle kwasow tluszczowych nasyconych zawiera
>> smalec. Cala reszta co tluszcze nienasycone: 45% jedno- i 11%
>> wielonienasycone. W tluszczu mlecznym kwasy nasycone to okolo 62%, ~30%
>> jednonienasycone i ~3% - wielonienasycone.
>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c207n.ht
ml
>> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21rs.ht
ml
>>
>
> czyli generalnie najlepiej smazyc na glebokim masle
> niz smalcu czy olejach roslinnych?
> jesli juz sie wybiera glebokie smazenie
> bo wielu ludzi kuchni poleca na ten sposob olej rzepakowy
>
>
Najlepszym do smażenia ze wszystkich dostępnych tłuszczów jest
i pozostanie nadal oczywiście sklarowane masło, mimo nachalnego
naukowego skomercjalizowanego propagowania tłuszczów roślinnych:
dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=623 <http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=623>
www.mniammniam.pl/przepisy-6216-Ghee___sklarowane_ma
slo.html
<http://www.mniammniam.pl/przepisy-6216-Ghee___sklar
owane_maslo.html>
Krystyna
--
Medycyna zmienia się, gdy zmienia się kuchnia. Monteskiusz
|