Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: danie z fasoli
Date: Mon, 08 Dec 2003 18:55:02 +0100
Organization: SPE
Lines: 30
Message-ID: <4...@4...com>
References: <br076n$an3$1@atlantis.news.tpi.pl> <br0acg$q2e$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: w...@o...pl
NNTP-Posting-Host: ct27.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1070906130 5225 80.54.216.27 (8 Dec 2003 17:55:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Dec 2003 17:55:30 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.93/32.576 English (American) trialware
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:182383
Ukryj nagłówki
On Sun, 7 Dec 2003 22:43:12 -0000, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:
>Pytanie zmotywowa? mnie do znalezienia przepisu na "refried beans" - od
>jakiego?czasu zastanawiam si?co to w??iwie jest.
>Przepis znalaz?m tu:
>
>http://veggietable.allinfo-about.com/recipes/refrie
dbeans.html
>
>Ilo? gotowej potrawy: Oko? 2,5 szklanki
>Czas przygotowania: 1,5 godziny (+ moczenie i gotowanie fasoli)
>Narz?ia: Wok, Dutch oven albo g?boka patelnia; drewniana ??a, widelec
>albo t?czek do ziemniak?
>
>Sk?dniki: 2 szklanki fasoli pinto albo czarnej (namoczonej i ugotowanej
>albo z puszki), 3 ??i oleju sezamowego albo oliwy z oliwek, 1 szklanka
>posiekanej cebuli, 3 z?ki zmia??nego czosnku, 1-2 ??czki kminku, 1-2
>??czki soli, 1-2 ??czki mielonego czarnego pieprzu.
>
>Oliw?lbo olej podgrza?a ?ednim ogniu, doda?ebul? sma??a?b?ie
>mi?a, oko? 10 minut. Doda?zosnek i sma??eszcze przez 1-2 minuty.
>Doda?asol?przyprawy i 0,5 szklanki wody, w kt? moczy?/gotowa? si?fasola. Rozgnie?
fasol??czkiem; je?i jest za sucha, doda?i?j wody.
>Spr?a? doprawi?o smaku.
>
>Mo?a podawa?osypan???ym serem, z kwa???ietan?i czerwon?cebul?
>
>
>Hania
>
|