Data: 2005-06-22 06:21:02
Temat: Re: delikatny biszkopt-jak?
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:0c6d.00000183.42b81a72@newsgate.onet.pl...
> >
> > pozdrawiam i udanego biszkoptu życzę (np. z truskawkami i galaretką;-)
> > Basia
> >
> >
> Tu sie podłączę z pytaniem: czy, jeśli na wystygnięty ,ale jeszcze w
> tortownicy biszkopt wylać galaretkę (z truskawkami), to on nie rozmięknie
> zbytnio zanim g. stężeje? Czy ona bokami nie wyciecze?
Tak jak pisała Tatiana, najlepiej jest wylewać, czy wręcz wykładać galaretkę
jak już tężeje, bo zbyt wcześnie wylana galaretka powoduje, że owoce
podpływają do góry a jesliw ylewa się ją dodatkowo na krem czy bitą
śmietanę, to jeszcze robi się mętna, bo podpłukuje ten krem.
Ja osoboście też wolę najpierw posmarować biszkopt bitą smietaną albo lekkim
białym kremem, a dopiero na to owoce i galaretka.
pozdrawiam
Basia
|