Data: 2002-09-01 11:22:00
Temat: Re: desery roznych krajow
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "RudaKazia" <r...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, September 01, 2002 1:11 PM
Subject: Re: desery roznych krajow
> >Znalazlam! Toz to najzwyklejszy twarozek z kwasnego mleka! Moja mam robi
> taki czesto! Swietnie, jutro robie tiramisu.
> Dzieki Herbatko!
> Pozdrowiona.
> M.
>
czytaj dokladnie, kochanie - zeby to bylo zblizone do mascarpone musisz uzyc
smietanki, nie UHT, powyzej 25% tluszczu. - czyli najlepiej wiejskiej
kremowki :-)
Postaram sie w najblizszym czasie wyprobowac klasyczna metode uzyskiwania
mascarpone, czyli zakwaszanie slodkiej smietanki juz podczas procesu
warzenia sera - to sie podziele obserwacjami ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|