Data: 2006-11-13 09:14:06
Temat: Re: dieta a zdrowie...
Od: "Szczepan Białek" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek Bieniek"
<, Szczepan Białek wrote:
>
>> 2. Jan Kwasniewski dokonał dwu odkryć:
>> 2.1 Dieta POŚREDNIA (mięszanie paliw) jest szkodliwa. Zdrowe są dwie
>> alternatywne - optymalna (powyżej 70% kalorii z tłuszczu) i japońska
>> (poniżej 30%). Ten co przestrzega tych diet jest na diecie Kwaśniewskiego
>> (dotyczy to również członków PAN). Optymalna jet tańsza i ma wlasności
>> lecznicze (jest wtedy ściśle określona)
>
> IMHO nie jest to odkrycie, a hipoteza.
Nazwy. Nazwy. Nazwy
Przecież hipotezy nie wysuwa się na zamówienie. Najpierw jest okrzyk
"EUREKA"
> Do tego jej twórca w swoich książeczkach poza twierdzeniami
> prawdziwymi,oraz tymi prawdziwymi inaczej,
Przeglądałem tylko jedną, tę w formie wywiadu, zwracając główną uwagę na
twierdzenia.
>pisze również rzeczy bzdurne do granic możliwości, co świadczy
> o tym, że jest bezkrytyczny i nie stosuje podejścia naukowego. Dlatego
> jego doktrynę uważam za szkodliwą, nie tylko ja zresztą.
>
Tu zapewne był duży wpływ dziennikarza. Pisarze i dziennikarze często
wstawiają "momenty" dla szerokiej publiczności. Widać że do niej nie
należysz. Nie obowiązuje ich też podejście naukowe.
>
> Patrząc na swój jadłospis z ostatnich kilku dni widzę, że jem sporo
> węglowodanów, na pewno więcej, niż chciałby Kwaśniewski, Atkins i inni
> ich pokroju
Powyżej 130? A jaką masz grupę krwi?
Tyle do Cebie. Ja podjąłem się przekonać Gwiazdeczkę (R*).
Była Polska a teraz pora na Świat:
Po odkryciu z 1921r. badano intensywnie wpływ na podobne choroby (chyba
zrozumiałe). Pełny sukces i powstaje książka "PsychoNutrition by Calront
Federcks PhD" (Czy jest w naszych bibliotekach?). NASZ Kwaśniwski dokłada
następną grupę chorób. W różnych krajach pojawiają się książki jak jeść
smacznie (smacznie to przeciwieństwo do pościć) i zdrowo. Wydaje się że LOW
CARB jest nie do zatrzymania. Ale wszystko musi być pod kontrolą. Trzeba
przestawić produkcję, sprzedać zapasy. Przygotowania idą pełną parą. Są
wyniki. W USA "wyhodowano" wołowinę marmurkową (13% tłuszczu).
Czy Gwiazdeczka została przekonana choć troszeczkę?
Pozdr. S*
|