Data: 2001-07-06 16:14:19
Temat: Re: dla kochajacych kuchnie wloska - i dobry nastrůj
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"B.Z." wrote:
> I mam pytanie - jakie proporcje radzisz do wisni??
> Dzieki - Barbara
Dzieki za mile slowa. Musze przyznac, ze nigdy z wisni konfitur nie
robilam, chociazby dlatego, ze u nas w USA nie ma wisni, sa tylko
czeresnie. Wydaje mi sie, ze mozna by sprobowac tak samo, jak z
truskawkami. Dlaczego nie? Na amerykanskich grupach o jedzeniu
rozmawiaja o dzemach bez cukru, ale uzywaja pektyne, a ja tego smaku i
tej konsystencji galaretkowatej nie cierpie, wiec nie probowalam. Jesli
masz watpliwosci, czy dzem ci sie utrzyma z tak mala iloscia cukru,
zawsze mozesz go spasteryzowac po zakreceniu sloikow. Mnie sie nie chce.
Jesli jakis sloik mi sie skwasi, to go wyrzucam, ale rzadko mi sie to zdarza.
Magdalena Bassett
|