Data: 2005-11-23 07:08:13
Temat: Re: dlaczego pączki kupne są lepsze? I serniki też.
Od: "Jackare" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ewa, zlituj się, z czego się nabijasz? To tak jak z tym wędzonym
pstrągiem,
> negowałas solenie, ale nie napisałas nic więcej.
> Przy produkcji seryjnej marmoladę wstrzykuje się po usmażeniu, bo tak jest
> najszybciej, w domu mozna się bawić w nadziewanie przed usmażeniem, ale w
> cukierniach tak się nie robi.
>
>
Dokładnie- jest takie urządzonko wyglądające jak połączenie strzykawki (lub
raczej smarownicy warsztatowej) i dużego lejka. Za jednym pociagnięciem
dźwigni wstrztykuje jedną porcję marmolady. końcówka wstrzykująca ma
srednice mniej więcej długopisu. jak przyjrzeć się pączkom- widać z boku ta
dziurę.
Wiele osób nie wie o tym ze to się tak właśnie robi
--
Jackare
|