Data: 2001-05-28 13:46:21
Temat: Re: do Joasi Duszczyńskiej - ciasto bananowe
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jolanta Budzisz" <b...@z...szczecin.pl> napisał w wiadomości
news:9etgto$e62$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Cześć!
> Tamat ciasta bananowego ( wg przepisu Magdy B.) był wałkowany wiele razy ,
> lecz nie mogę przepisu znaleść w archiwum( a zgromadziłam kilka b.
> dojrzałych bananów w zamrażarce)
Użyj wyszukiwarki grup google
http://groups.google.com/advanced_group_search
jest w tej cwoli w lokalnej wersji językowej... ;-)))
W odpowiednich polach wpisz:
ciasto bananowe
pl.rec.kuchnia
Magdalena Bassett
Post miał tytuł
Oficjalne Ciasto Bananowe MB
Ale jak wpisuję tytuł to wyszukiwarka go nie znajduje, a bez tytułu jest
ok...
> Pamietam ,że miałaś własne sugestie dot.
> w/w.
> Proszę o pomoc i pozdrawiam.
Najważniejsza sugestia to to, że zamiast sody daję proszek do pieczenia... z
innych pomysłów zrezygnowałam prawie całkowicie na rzecz oryginału...
Co do konsumpcji, to jak się uda ciasto uchronić, przed spożyciem na gorąco,
to należy je zawinąć w folię wtedy tak fajnie robi się wilgotna cała skórka
i najlepsze na drugi dzień...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|