Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-ma
il
From: Paul Urstein <p...@p...ch>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: do Paula-gratin
Date: Fri, 11 Feb 2000 22:26:22 +0000
Lines: 17
Message-ID: <3...@p...ch>
References: <3...@p...onet.pl> <3...@p...ch>
<3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ras8.planet.ch
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Mailer: Mozilla 4.5 [fr] (Win98; I)
X-Accept-Language: fr
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23010
Ukryj nagłówki
Czesc Ewa,
Wez jakikolwiek inny zolty ser ktory zechce sie roztopic-oczywiscie nie
zaden splesnialy. Im wiecej bedzie mial smaku tym lepiej.
"Rozlewajac" sie w srodku ciasta, polaczy sie z boczkiem i porami, i
stworzy naokolo kartofli wspaniala mase.
Co do wina, jesli mozesz znalezc proste wytrawne biale wino (tzn byle
nie
slodkie w zadnym wypadku) bedzie znakomite. Ja lubie biale wina, znam
osoby ktore go nie cierpia, wez takie jakie lubisz.
Jesli nie pijesz alkoholu, pamietaj ze z roztopiopnym serem (to samo z
fondue czy raclette) nalezy pic goraca herbate.
Wszelakie zimne niealkoholowe napoje moga spowodowac problemy trawienne.
Cykoria z vinaigrette bedzie wspaniala!
--
Amicalement Paul Urstein
|