Data: 2000-02-11 22:26:22
Temat: Re: do Paula-gratin
Od: Paul Urstein <p...@p...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc Ewa,
Wez jakikolwiek inny zolty ser ktory zechce sie roztopic-oczywiscie nie
zaden splesnialy. Im wiecej bedzie mial smaku tym lepiej.
"Rozlewajac" sie w srodku ciasta, polaczy sie z boczkiem i porami, i
stworzy naokolo kartofli wspaniala mase.
Co do wina, jesli mozesz znalezc proste wytrawne biale wino (tzn byle
nie
slodkie w zadnym wypadku) bedzie znakomite. Ja lubie biale wina, znam
osoby ktore go nie cierpia, wez takie jakie lubisz.
Jesli nie pijesz alkoholu, pamietaj ze z roztopiopnym serem (to samo z
fondue czy raclette) nalezy pic goraca herbate.
Wszelakie zimne niealkoholowe napoje moga spowodowac problemy trawienne.
Cykoria z vinaigrette bedzie wspaniala!
--
Amicalement Paul Urstein
|