Data: 2005-10-18 12:36:40
Temat: Re: do czego olej kokosowy?
Od: "Katarzyna Wawro" <n...@l...corw.ra.rats>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Sama uzywalam kiedys tego oleju do smazenia kawalkow miesa albo stekow.
Najlepiej smakuje chyba kurczak na tym oleju oraz indyk, mysle ze krewetki
tez by super smakowaly. Mieso nabiera na tym oleju zupelnie innego aromatu.
Polecam goraco
Kasiek
Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@g...com> napisał w wiadomości
news:ae0f23-236.ln1@kosmosik.ath.cx...
> *** Basia <b...@o...pl>:
>
> > Znajoma w pracy przyszła do mnie z zapytaniem a ja nie potrafię jej
> > pomóc - mianowicie ktoś uszczęśliwił ją słoiczkiem oleju kokosowego
> > tłoczonego na zimno. Pachnie to to jak wiórki kokosowe, ma
> > konsystencję smalcu... czy to się je na surowo, jako smarowidło na
> > chleb czy ma może jakieś inne, spożywcze zastosowanie?
>
> Np. do popcornu (w sensie na tym się powinno go prażyć).
>
> --
> + .-. .
> Pozdrawiam, . * ) )
> Konrad Kosmowski . . '-' . kK
|