Data: 2005-04-13 13:19:36
Temat: Re: dobra kruszonka
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 13 Apr 2005 15:13:49 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Aga*, w
wiadomości news:<news:d3j58n$2keu$1@node2.news.atman.pl> zawarł, co
następuje:
> Jak zrobic dobra kruszonke do ciasta drozdzowego? Nigdy tego nie
> robilam, ale maz zamowil ciasto drozdzowe z kruszonka (takie jak u mamy
> heh, wiec musze sie starac ;) ). Drozdzowe umiem, tylko ta kruszonka?
> Kiedy ja sypac - na poczatku, pod koniec pieczenia?
>
> aga z problemem kruszonkowym
na dwie duże blachy placka robię kruszonkę z kostki masła (250g), 2 szklanek
mąki i 2 szklanek cukru. wykłada się przed pieczeniem, duże grudki mocniej
zbrylonej kruszonko łatwiej wydłubać ;)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|