Data: 2002-06-19 12:58:30
Temat: Re: domowy wyrob piwa - poprawka
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ponieważ nie dawało mi to spokoju więc sięgnęłem do źródeł.
> Alkohol metylowy - temperatura wrzenia 64.7 st C., cięż. właś. - 0,7915
> Alkohol etylowy - temp wrzenia 78.3 st C, cięż. właściwy - 0,7894
Jego temperatura wrzenia wynosi 78,4°C, temperatura topnienia -112,3°C,
gęstość 0.7851 g/cm3 w 20°C.
Naprawdę masz aż tak dobrą aparaturę?
Nie chce mi sie wierzyć, reszta się zgadza.
Tzn. wiem już ile nastawiasz.
Widzę, że się dobrze przygotowałeś.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Wage war against littering."
|