Data: 2003-03-26 22:48:50
Temat: Re: domowy wyrób żarełka :)
Od: Michał Byrecki <l...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 26 Mar 2003 09:23:21 +0100
p...@p...onet.pl wrote:
> Wszyscy odczuwamy wdzieranie sie przemysłu do kuchni - dlatego
> pomyślałem (nie tylko ja) o "powrocie od przeszłości". Zastanawiam się
> nad domowym wytwarzaniem żarełka: chleba, kefiru, jogurtu, wędlin,
> piwa itd. itp.
Niektórzy, jak ja odczuwają bardziej przyziemnie, np. lenistwo. Kiedyś
nie chciało mi się jechać do sklepu nocnego po chleb. Postanowiłem
zrobić sam. Powiem tyle, że nie był to dobry pomysł :-) Próbowałem
podpytać poprzednie pokolenie, ale ono pamięta cały proces z wyjątkiem
przepisu ;-) Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na chleb? Albo wie, w
jakiej temperaturze trzebe go piec (tu był mój błąd)? Chętnie wypróbuję.
--
Pozdrawiam,
Michał Byrecki
|