Data: 2006-04-16 21:17:26
Temat: Re: drożdzowe bułeczki ziołowe
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
AnnaBlue wrote:
> Łażą za mną od kilku dni, nie zwracają uwagi na Święta, denerwują i juz
> ślinotoku nie mogę opanować...
> Przeguglałam grupę, przepisu znależć nie mogę.... pomóżcie!
> Znaki charakterystyczne: kulę ciasta dzieliło się na pól, potem znów na pół
> i tak dalej, by uzyskać ileśtam kuleczek wielkości orzecha włoskiego.
> Każdą kulkę otaczało się w oliwie z mnóstwem ziół - prowansalskie, czosnek,
> cebula suszona
> Układało się dość ciasno jedna na drugiej w formie babkowej - po upieczeniu
> warstwa ziół powodowała, że pojedyncze bułeczki się pięknie odrywały.
> Jak sobie przypomnę ten aromat w kuchni, to wszystkie swiąteczne specjały
> mogą się schować:)
>
> pomóżcie, jestem niemal pewna, że przepis pochodził z grupy, a naprawdę nie
> mogę go znaleźć....
>
> pozdrawiam serdecznie, Anna
>
>
Nie pamietam takiego przepisu na grupie, ale wlasciwie podalas go
powyzej. Moze odwazysz sie sama to zrobic? przepis na ciasto chlebowe na
drozdzach, a dalej jak wyzej.
Do dziela, brzmi to smakowicie, zrobie to na obiad dzisiaj jako dodatek
do szynki.
MB
|