Data: 2006-09-01 00:55:37
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:5637760624$20060831232930@ewcia.kloups...
>
> Le jeudi 31 aout 2006 ŕ 17:18:36, dans <ed6ukj$jla$1@news.onet.pl> vous
> écriviez :
>
>> Cepeliny w
>> zależności od wielkości (przeważnie są wielkości męskiej pięści) gotuje
>> się
>> od 30 do 45 minut. Moim zdaniem pomyliły Ci się pojęcia:
>> - małe, krótko gotowane i z gotowanym mięsem to są polskie pyzy z mięsem,
>> - duże, długo gotowane i z surowym mięsem to są cepeliny. Wyglądają tak:
>> http://glinki.com/?l=uav3uw
>
>
> Chyba zaczynam rozumiec dlaczego nazywaja sie "cepeliny"... nic
> wspolnego z "pierozkami" :)
>
>
> Ewcia
Nie. Dlatego, że duże jak sterowiec...
|