Data: 2005-10-28 14:18:47
Temat: Re: dynia
Od: Krzysztof <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wyrzucić. Pestki możesz zachować i zjeść, ale tę "gąbkę" się wyrzuca. Z
> dyni jadalna jest ta część bezpośrednio pod skórką, a raczej jej nie
> wydrążysz, jeśli chcesz mieć dynię na Helloween ;-).
>
> Ewa
Ale mi rada!!
DŻEM Z DYNI
2,40kg dyni (obrana0-zetrzeć na tarce o grubych oczkach i
zasypać2 kg cukru(ja daje troszkę mniej)i odstawić na noc,zagotowć
i powoli niech sie gotuje ok 30 min-tak aby była dobrze rozgotowana,dodać
3 łyżeczki kwasku cytrynowego i 3 łyżeczki aromatu do ciast(ja dodaje
pomarańczowy lub cytr.)zamieszać i dodoać 3 żelfiksy-zagotować razem,
wkładać
do słoików i zagoować 5 min
Krzysztof
ps.
Jest tez sposob na DOSKONALY dzem z dyni z dodatkiem jablek.
Jesli Cie interesuje. pisz!
--
Używam M2 - innowacyjnego klienta poczty wbudowanego w Operę:
http://www.opera.com/
|