Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "m." <m...@W...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dżem truskawkowy
Date: Tue, 20 Jun 2006 07:19:44 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 38
Message-ID: <e780he$f2h$1@achot.icm.edu.pl>
References: <e6toed$r0e$1@achot.icm.edu.pl> <e760kr$5d$1@inews.gazeta.pl>
<e771l9$biv$1@achot.icm.edu.pl>
<076201c693f1$196f8c20$2b016957@homeb60zjvrlf5>
NNTP-Posting-Host: chello084010099217.chello.pl
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1150780782 15441 84.10.99.217 (20 Jun 2006 05:19:42 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 20 Jun 2006 05:19:42 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1807
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1807
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:271097
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:076201c693f1$196f8c20$2b016957@homeb60zjvrlf5..
.
> zaraz dam Ci recepte jak to nadrobic:
> dzem z truskawek jest na ogol zbyt slodki..
> znacznie lepiej lekko rozdrobnic truskawki, zasypac cukrem i zamrozic w
> niewielkich pojemnikach ..
> w zimeie toot wyjmujesz.. zapach - oszalamiajacy.. wszystko da sie
zrobic.. bo
> sa jak swieze :)
Nie da rady. Za często się przeprowadzam a tachanie w nowe tymczasowe
miejsce mieszkania mrożonek nie jest najlepszym pomysłem (stwierdzono
empirycznie)
> ps
> oczywiscie moze je zmiksowac z cukrem i tez bedzie super polewa do wielu
deserow
zmiksowałam z cukrem, dodałam pseudo-szampana zamroziłam i mam własny
pseudo-sorbet. Ciut przeszkadzają wytrącone kryształki, ale ja truskawki to
niemal w każdej postaci i ilości wchłonę.
> a dzemy lepiej robic z pozniejszych owocow :)
> zaraz beda porzeczki..
> z nich sie swietnie robi galaretki z kolei ..
to ja poproszę konkrety ale takie bardzo konkretne :) Coś co jest
oczywiste dla większości osób to dla mnie akurat w przypadku dżemów czy
innych przetworów nie jest wcale oczywiste.
pozdrawiam
m. (co się pewnie znów przeprowadzi na wiosnę tym razem, ale za to daleko)
|