Data: 2006-06-20 06:19:44
Temat: Re: dżem truskawkowy
Od: "m." <m...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:076201c693f1$196f8c20$2b016957@homeb60zjvrlf5..
.
> zaraz dam Ci recepte jak to nadrobic:
> dzem z truskawek jest na ogol zbyt slodki..
> znacznie lepiej lekko rozdrobnic truskawki, zasypac cukrem i zamrozic w
> niewielkich pojemnikach ..
> w zimeie toot wyjmujesz.. zapach - oszalamiajacy.. wszystko da sie
zrobic.. bo
> sa jak swieze :)
Nie da rady. Za często się przeprowadzam a tachanie w nowe tymczasowe
miejsce mieszkania mrożonek nie jest najlepszym pomysłem (stwierdzono
empirycznie)
> ps
> oczywiscie moze je zmiksowac z cukrem i tez bedzie super polewa do wielu
deserow
zmiksowałam z cukrem, dodałam pseudo-szampana zamroziłam i mam własny
pseudo-sorbet. Ciut przeszkadzają wytrącone kryształki, ale ja truskawki to
niemal w każdej postaci i ilości wchłonę.
> a dzemy lepiej robic z pozniejszych owocow :)
> zaraz beda porzeczki..
> z nich sie swietnie robi galaretki z kolei ..
to ja poproszę konkrety ale takie bardzo konkretne :) Coś co jest
oczywiste dla większości osób to dla mnie akurat w przypadku dżemów czy
innych przetworów nie jest wcale oczywiste.
pozdrawiam
m. (co się pewnie znów przeprowadzi na wiosnę tym razem, ale za to daleko)
|