Data: 2006-06-19 22:37:29
Temat: Re: dżem truskawkowy
Od: b...@m...pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "m." <m...@W...pl>
|
| A ja dałam ciała. Się nie doczekałam na posty bo truskawki się męczyły i
| kiszka wyszła. Jak dla mnie, bo TŻ zje niemal wszystko (poza wątróbką i
| plackami ziemniaczanymi). Za słodkie. Ale dałam ciała na całej linii (nie
| powiem co schrzaniłam. bo mi strasznie wstyd). Dobrze że to 7 niedużych
| słoików. Resztę zrobię inaczej. Dziękuję i za przepis i za przypomnienie -
| obejrzałoby się znów, po raz n-ty.
| m.
zaraz dam Ci recepte jak to nadrobic:
dzem z truskawek jest na ogol zbyt slodki..
znacznie lepiej lekko rozdrobnic truskawki, zasypac cukrem i zamrozic w
niewielkich pojemnikach ..
w zimeie toot wyjmujesz.. zapach - oszalamiajacy.. wszystko da sie zrobic.. bo
sa jak swieze :)
smacznego :)
Barbara
ps
oczywiscie moze je zmiksowac z cukrem i tez bedzie super polewa do wielu deserow
:)
a dzemy lepiej robic z pozniejszych owocow :)
zaraz beda porzeczki..
z nich sie swietnie robi galaretki z kolei ..
B.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|