Data: 2006-06-19 21:32:44
Temat: Re: dżem truskawkowy
Od: "m." <m...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "turecky " <t...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:e760kr$5d$1@inews.gazeta.pl...
> m. <m...@W...pl> napisał(a):
>
> > Z okazji wolnego dnia chcę się zabrać za zrobienie dźemów na zimę. Tylko
ja
> > w tej kwestii jestem debiutantką, a chcę zrobic dżem jak babciny - bez
jakiś
> > cukrów żelujących i innych wynalazków. Googlam, ale jakoś ciężko mi
znaleźć
> > coś z proporcjami sensownymi (babci dżem miał lekko kwaskowaty posmak).
> > Wiecie może jak zrobić takie truskawkowo -kwaskowate cudo?
> >
> > m.
>
> Tak mi się skojarzyło:
>
> BABCIA
> Dżemik? Truskawkowy?
> LAMIA
> Dostaniesz cały słoik, jeżeli coś mi powiesz.
> BABCIA
> A czy ja mogę spróbować, czy aby nie jest mdły? Mmmm, kwaskowy, dobry...
A ja dałam ciała. Się nie doczekałam na posty bo truskawki się męczyły i
kiszka wyszła. Jak dla mnie, bo TŻ zje niemal wszystko (poza wątróbką i
plackami ziemniaczanymi). Za słodkie. Ale dałam ciała na całej linii (nie
powiem co schrzaniłam. bo mi strasznie wstyd). Dobrze że to 7 niedużych
słoików. Resztę zrobię inaczej. Dziękuję i za przepis i za przypomnienie -
obejrzałoby się znów, po raz n-ty.
m.
|